Antivirus 2008/Antivirus 2009/Antivirus 2010 verwijderen

Geplaats door admin op 01 maart 2014 om 17:49 Both comments and pings are currently closed.

Staat het virusprogramma Antivirus 2008/2009/2010 op uw computer en geeft het aan dat u computer geïnfecteerd is en dat u het betaalde programma moet aanschaffen. (DOE DIT NATUURLIJK NIET!). In werkelijkheid zijn de bestanden die Antivirus 2008, 2009 en 2010 aangeven helemaal niet geïnfecteerd maar is de computer zelf geïnfecteerd door het programma. Stel dat u het programma dus wel aanschaft, betaald u eigenlijks voor een virus.  In dit artikel gaan we u uitleggen hoe u dit virus van u computer kunt krijgen. Het is aan te raden om het virus zo snel mogelijk te verwijderen, voordat hij zichzelf verder verspreidt in de computer. Er zijn hiervoor meerdere manieren om dit virus te verwijderen en deze behandelen we in dit artikel.

Antivirus 2010 is Spyware

Antivirus 2008, Antivirus 2009, Antivirus 2010 verwijderen!
Heeft u weinig ervaring met het gebruik van de pc dat zou ik adviseren om naar een expert te gaan om dit virus te laten verwijderen. U kunt dan wel de oplossingen laten zien die op deze site staan.

Oplossing 1: Malwarebytes
Deze oplossing is voor de standaard gebruiker een wat makkelijkere oplossing als oplossing 2. Als deze oplossing niet werkt, probeer dan wel oplossing 2.

Stap 1: Bij deze oplossing gaan we gebruik maken van Malwarebytes wat u hier kunt downloaden.
Stap 2: Sla het bestand op en zorg dat deze op het bureaublad komt te staan. Open het installatiebestand en volg de instructies op het scherm totdat Malewarebytes geïnstalleerd is.
Stap 3: Als Malewarebytes geïnstalleerd moet u het programma openen.
Stap 4: U kiest nu voor de volledige scan. En drukt op de button “Scan”. Er wordt nu gevraagd welke hardeschijven u wilt scannen, kies de c:/ schijf. Het programma begint nu met scannen, wacht net zo lang totdat hij helemaal klaar is met scannen.
Stap 5: Als de scan voltooid is wordt dat weergeven op het scherm en wordt er ook aangegeven hoeveel infecties er zijn, druk in dit venster op “Ok”
Stap 6: U ziet nu alle geïnfecteerde objecten in een lijstje staan, selecteer deze allemaal en druk op “verwijder geselecteerde”.  U krijgt daarna een log te zien van de uitgevoerde werkzaamheden.
Stap 7: Als u nu de computer opnieuw opstart, zou het virus weg moeten zijn.

Is het virus er na het opnieuw opstarten nog niet af, dan kunt u nog proberen om het programma via veilige modus te draaien. Lukt het dan ook niet, probeer dan oplossing 2.

Oplossing 2:  ComboFix
ComboFix is een programma dat u computer scant op aanwezigheid van gekende en recent voorkomende malware. Ook komt er op het eind van de scan een rapport uit, als de virussen nog niet weg zijn kunnen experts dan met behulp van dat rapport het virus verwijderen.

Letop: Laat dit programma net zo lang draaien totdat u het rapport voor u krijgt. Het kan dat u computer meerdere keren opnieuw opstart en piepjes geeft.

Stap 1: Download ComboFix door hier te klikken.
Stap 2: Sla het bestand op en zorg dat deze op het bureaublad komt te staan, open daarna het programma.
Stap 3: Volg de instructies op het scherm, het programma is gewoon Nederlands.  Op een gegeven moment vraagt het programma of u akkoord met de voorwaarden gaat druk op “Ja”. Als je op “Nee” drukt sluit het programma af.
Stap 4: Er wordt nu een backup gemaakt van het register en een systeemherstelpunt aangemaakt. Zodat als er wat fout gaat u altijd terug kunt in de tijd.
Stap 5: Nadat de backup is gemaakt controleert het programma of u Windows Recovery Console heeft geïnstalleerd op de computer. Is dit niet het geval dan wordt Windows Recovery Console gedownload. Staat Windows Recovery Console al wel op uw computer dat wordt dit gedeelte overgeslagen.
Stap 6: U computer begint nu met scannen. Het kan zijn dat op gegeven moment u bureaublad even verdwijnt, maakt u zich geen zorgen dit is normaal. Als de scan klaar is wordt de computer opnieuw opgestart.
Stap 7: Als de computer opnieuw opgestart is krijgt u een pop-up dat het proces bijna afgerond is het venster automatisch afsluit. Daarna krijgt u een lograpport. Als u de computer nu opnieuw opstart ziet u dat Antivirus 2008/Antivirus 2009 of Antivirus 2010 verwijdert is.

Heeft u opmerkingen? Heeft u het virus verwijderd met behulp van dit artikel? Laat het weten door een reactie achter te laten!

Tags: , ,

Reacties zijn uitgeschakeld bij dit bericht.